ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σαρώνει» την Κύπρο η... Νεφέλη με βροχές και καταιγίδες (vid)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την περιοχή.

Μάλιστα η διαταραχή, εν ονόματι «Νεφέλη», όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», θα επηρεάσει την περιοχή μέχρι και τουλάχιστον τα πρωί της Τετάρτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι σε ισχύ από τις 5:00 το πρωί μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες. 

Η Αστυνομία με ανακοίνωση της ενημερώνει 

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο διαμέρισμα Μόρφου, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:

• Κακοπετριάς – Pinewood
• Ορκόντα – Κάτω Πύργου
• Πεδουλά – Κύκκου – Μηλικουρίου
• Πεδουλά – Κάμπου
• Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας αναμμένα.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά τοπικά στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X