ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έγραψαν» τα μέτρα - Βαριά «καμπάνα» σε υπεραγορά στη Λάρνακα

Υπάλληλος ήταν χωρίς μάσκα και δεν υπήρχε άτομο στην είσοδο για να ελέγχει πελάτες για κατοχή safe pass

ΚΥΠΕ

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Κυριακής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 3.141 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 42 καταγγελίες πολιτών και 6 υπεύθυνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.117 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 10 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 309 έλεγχοι, από τους οποίες προέκυψαν 20 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 454 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 354 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 439 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 165 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 303 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια δεν προέκυψε οποιαδήποτε παράβαση.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τα υποστατικά, ανέφερε, ότι σε πρακτορείο στοιχημάτων, στην επαρχία Λευκωσίας, φάνηκε σε έλεγχο ότι υπεύθυνος επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safe pass και του επιβλήθηκε €1.500 εξώδικο. Σε έλεγχο σε πρακτορείο στοιχημάτων, στην επαρχία Λεμεσού, φάνηκε ότι υπεύθυνη επέτρεψε είσοδο σε πελάτη χωρίς safe pass και επιβλήθηκε €750 εξώδικο, ενώ σε μίνι μάρκετ υπήρχε μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών, με βάση το χώρο του υποστατικού και επιβλήθηκε €500 εξώδικο.

Στην επαρχία Λάρνακας, σε έλεγχο σε περίπτερο διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος ήταν χωρίς μάσκα και επιβλήθηκε €500 εξώδικο. Επίσης σε έλεγχο σε υπεραγορά, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος ήταν χωρίς μάσκα, και δεν υπήρχε άτομο στην είσοδο για να ελέγχει πελάτες για κατοχή safe pass και επιβλήθηκε €8.000 εξώδικο.

Στην επαρχία Πάφου, σε έλεγχο σε αρτοποιείο διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος ήταν χωρίς μάσκα και δεν γινόταν έλεγχος safe pass και του επιβλήθηκε €500 εξώδικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X