ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Ποιοι μπορούν να σε επισκεφτούν;

Τι αναφέρει το Υπ. Υγείας

24news team

«Ξεκλειδώνει» σιγά-σιγά η Κύπρος από την 1η Φεβρουαρίου μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις (Δες ΕΔΩ) του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Ο κύριος Ιωάννου στις χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε: «Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, τα βήματα αποκλιμάκωσης θα είναι πολύ αργά, συντονισμένα και ελεγχόμενα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης και περιορισμός της πιθανότητας επιδημιολογικής επιδείνωσης. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με γνώμονα μόνο τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά λαμβάνουν υπόψη κι άλλους επιδημιολογικούς δείκτες όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία που παραμένει αρκετά δύσκολη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε σε συνάρτηση με τη μείωση των κρουσμάτων, και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων, ενώ η προσοχή μας επικεντρώνεται στα άτομα που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Εντατικής Θεραπείας».

Τα 2 sms στο 8998 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα παραμείνουν στην ζωή μας όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί.

Μεταξύ άλλων στις νέες προσθήκες των νέων μέτρων εντάχθηκε και η επίσκεψη σε οικίες μέχρι 2 άτομα νοουμένου ότι πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του (Δες ΕΔΩ) διευκρινίζει πως συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού ορίζονται οι γονείς, τα παιδιά, ο/η σύζυγος, ο/η πεθερός/πεθερά, τα αδέρφια, οι παππούδες/γιαγιάδες, τα εγγόνια, ο γαμπρός, η νύφη, ο/η κουνιάδος/κουνιάδα. 

Σημειώνεται πως στο 8998 προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία συγγενών 1ου και 2ου βαθμού μέχρι δύο (2) άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X