ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αχταρμάς ο καιρός - Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

24news team

Μετά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές κυρίως στα ορεινά, στα νότια, στα ανατολικά, αλλά και περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (06/04) και θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00 της ίδιας ημέρας. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα σήμερα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Από τη Δευτέρα και μετά, χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίζεται στα δυτικά του νησιού και κινείται νοτιοανατολικά, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλή. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού, στα νότια και στα ανατολικά. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά στα παράλια, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βόρειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία την Κυριακή, θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα παράλια, για να παραμείνει σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Τρίτη, θα σημειώσει γενικά σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X