ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία: Στους 33 έφτασαν οι νεκροί από τα τροχαία το 2023

Τι δήλωσε λειτουργός του Κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Μέχρι και σήμερα, έξι μέρες πριν από την 1η Ιανουαρίου 2024, έχουν χάσει τη ζωή τους 33 άτομα από 31 θανατηφόρες συγκρούσεις, δήλωσε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, η λειτουργός του Κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται αυτές τις μέρες επί ποδός για αποτροπή των θανατηφόρων και σοβαρών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται επί ποδός κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων για την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού που κινείται στο οδικό δίκτυο και την αποτροπή τυχόν εγκληματικών ενεργειών εις βάρος πολιτών.

Δυστυχώς, είπε, η κ. Κωνσταντίνου η περίοδος των Χριστουγέννων σημαδεύτηκε με δύο θανατηφόρες συγκρούσεις και δύο νεκρούς.

Όπως ανέφερε, η πρώτη θανατηφόρα σύγκρουση συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στη Λεμεσό με αποτέλεσμα να χάσει της ζωή του ένας άνδρας 54 ετών, από τον Πύργο, Λεμεσού. Πρόσθεσε ότι ανήμερα των Χριστουγέννων έχασε τη ζωή του 36χρονος από την Ουκρανία, κάτοικος Κύπρου, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στη Λεμεσό. Είπε ακόμη ότι επίσης ανήμερα των Χριστουγέννων τραυματίστηκε κρίσιμα σε τροχαία σύγκρουση που συνέβη στην Πάφο άντρας ηλικίας 57 ετών, από τη Γιόλου.

Η κ. Κωνσταντίνου σχολιάζοντας τα θανατηφόρα δυστυχήματα είπε ότι ο συνολικός αριθμός των θανατηφόρων συγκρούσεων για φέτος έφτασε τις 31 με τον τραγικό απολογισμό του θανάτου 33 ανθρώπων.

Σημείωσε ότι η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με έντονη παρουσία στο οδικό δίκτυο αλλά και σε εμπορικούς δρόμους και σε χώρους στις πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες για αποτροπή των θανατηφόρων και σοβαρών συγκρούσεων και άλλων αδικημάτων εις βάρος πολιτών.

«Ήδη λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος και η παρουσία της Αστυνομίας κυρίως στο οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητόδρομους θα είναι έντονη μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, μετά την ημέρα των Θεοφανίων», ανέφερε.

Η κ. Κωνσταντίνου υπογράμμισε ότι κατά τους ελέγχους των μελών της τροχαίας θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή ιδιαίτερα σε τροχαίες παραβάσεις που συνιστούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Σημείωσε ότι η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για ακόμη μια φορά στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και στις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.

«Συστήνουμε δε ιδιαίτερα στους οδηγούς να σέβονται και να προστατεύουν τους επιβαίνοντες στα οχήματά τους και όλους όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και σύνεση», είπε.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της τρομοκρατίας, η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι υπάρχουν μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες σε κτήρια και διάφορους άλλους στόχους. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε πληροφορία για τρομοκρατικό κτύπημα στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία Κύπρου λαμβάνει τα δέοντα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, η Αστυνομία Πάφου από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το πρωί προχώρησε σε 230 τροχαίες καταγγελίες με τις περισσότερες να αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου από τις 230 τροχαίες καταγγελίες οι 41 αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ δύο οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, και 42 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα.

Ο κ. Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως κατά το τελευταίο πενθήμερο συνέβησαν συνολικά 12 τροχαία σε όλη την επαρχία Πάφου εκ των οποίων τα 9 αφορούσαν μόνο υλικές ζημιές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση