Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα σε παραλία στην Ορόκλινη καθώς δύο γυναίκες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα.
Στο σημείο βρίσκονται μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης, τα οποία διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δύο γυναίκες φαίνεται να βρίσκονταν στη θάλασσα μαζί με άλλα πρόσωπα της παρέας τους.
Οι Αρχές προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δύο γυναικών.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται περισσότερα στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.
Πως έγινε το τραγικό συμβάν
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, πρόκειται για δύο 20χρονες από την Σομαλία οι οποίες βρίσκονταν νόμιμα στην Κύπρο και εργάζονταν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ήταν στην θάλασσα με ακόμα τουλάχιστον τρία αλλά πρόσωπα.
Οι τρεις φαίνεται να εισήλθαν στην θάλασσα, παρασύρθηκαν από το ρεύμα κοντά στους κυματοθραύστες, κάλεσαν σε βοήθεια και προσέτρεξαν κοντά τους αλλά πρόσωπα.
Διασώθηκε δυστυχώς μόνο η μια.
Οι δύο 20χρονες εντοπίστηκαν αργότερα αναίσθητες από τα πληρώματα της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους ναυαγοσώστες. Αφού ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους.
Ανακοίνωση ΚΣΕΔ
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΣΕΔ αναφέρει ότι «στις 19:30 ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης ‘ΝΕΑΡΧΟΣ’ για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο γυναικών σομαλικής καταγωγής που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης».
Προσθέτει πως «για την εκτέλεση της επιχείρησης κινητοποιήθηκαν δύο ταχύπλοα σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ του ΓΕΕΦ, σκάφος της ομάδας ναυαγοσωστών του Αεροδρομίου Λάρνακας, σκάφος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λάρνακας, καθώς και δύο ασθενοφόρα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ».































