ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρρωστημένο μυαλό - Καταδίκη 52χρονου για άσεμνες πράξεις σε παιδιά

Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης

24news team

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε την Παρασκευή (23/4) σε 52χρονο, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

Στον 52χρονο επιβλήθηκαν ποινές για τέσσερις κατηγορίες, οι οποίες όμως συντρέχουν. Για την 1η κατηγορία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για τη 2η επτά ετών, για τη 3η ποινή 7 ετών και για τη 4η κατηγορία ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 52χρονος το 2016 και 2017 παρενόχλησε σε διαφορετικές περιπτώσεις την κόρη ενός πολύ καλού του φίλου όταν εκείνη ήταν 12 ετών και την ανήλικη κόρη της συμβίας του, ενώ τα δύο παιδιά ήταν φίλες. Σημειώνεται ότι μετά από συγκεκριμένη εξέταση στη μία ανήλικη, διαπιστώθηκε παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα.

Ο 52χρονος όπως διαπιστώνεται, όταν ήταν 47 ετών είχε εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι μεταξύ αυτού και των παιδιών υπήρχε μεγάλη οικειότητα αφού ήταν οικογενειακός φίλος των γονέων της μίας ανήλικης και συμβίος της μητέρας του δεύτερου παιδιού, με σκοπό να ικανοποιήσει το αρρωστημένο μυαλό του.

Το 2019, η ανήλικη που ο πατέρας της ήταν φίλος του κατηγορούμενου, αποκάλυψε όσα έκανε ο 52χρονος στη μεγαλύτερη αδελφή της και στη μητέρα της, ενώ στη συνέχεια καταγγέλθηκε η υπόθεση και ξεκίνησε η διερεύνησή της.

Ως μετριαστικοί παράγοντες για την επιβολή ποινής, λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του και οι προσωπικές του περιστάσεις.

Ο 52χρονος ήταν υπόδικος από τις 9/4/2021. Οι τρεις πρώτες κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε αφορούσαν παράβαση του άρθρου 6(4)(α) του περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου, Ν. 91(Ι)/2014 και σχετίζονται με το παιδί του φίλου του κατηγορούμενου, ενώ η τέταρτη κατηγορία αφορούσε παράβαση του άρθρου 6(3) του ιδίου Νόμου και σχετίζονται με το παιδί της συμβίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X