ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα Αγ. Νάπας: Βίντεο δείχνει καθαρά το πρόσωπο του υπόπτου (pics)

Φορούσε φούτερ με χαρακτηριστικές άσπρες ρίγες στα μανίκια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18/2) ο 38χρονος Ελληνοκύπριος ύποπτος για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ο ύποπτος συνδέθηκε επιστημονικά με το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο Μουσείο Θάλασσα της Αγίας Νάπας, το οποίο διαπιστώθηκε από βαλλιστικό έλεγχο ότι είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι, από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος είχε επισκεφθεί την Αγία Νάπα και στις 12/2.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στις 14/2 διανυκτέρευσε στην Αγία Νάπα σε ξενοδοχείο. Στις 15/2 διαπιστώθηκε ότι διανυκτέρευσε και πάλι στην Αγία Νάπα σε άλλο ξενοδοχείο του οποίου εξετάστηκαν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ο 38χρονος αποχώρησε από το δεύτερο ξενοδοχείο η ώρα 23:43 του Σαββάτου (15/2) και επέστρεψε η ώρα 02:12 τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2). 

Θυμίζουμε ότι η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 02:02 τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2).


Μαφιόζικη επίθεση - Ποιες οι μαρτυρίες που «καίνε» τον 38χρονο


Όπως έγινε γνωστό υπήρξε μαρτυρία η οποία ανέφερε πως άγνωστο πρόσωπο περνούσε από το καφεστιατόριο 30 λεπτά πριν την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας και παρατηρούσε εντός του υποστατικού όπου καθόταν ο επιχειρηματίας που ήταν ο στόχος της απόπειρας. Ο εν λόγω άνδρας φορούσε μαύρο φούτερ με χαρακτηριστικές άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών και είχε καλυμμένο το κεφάλι του με την κουκούλα του φούτερ.

Άλλη μαρτυρία που έχει στα χέρια της η αστυνομία και ακούστηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ανέφερε ότι, άγνωστος άνδρας είχε προσεγγίσει τον χώρο στάθμευσης του καφεστιατορίου στις 00:35 της Πέμπτης (13/2) και είχε καλυμμένο το πρόσωπο του. Εκεί έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε την σκηνή κατευθυνόμενος προς το Μουσείο. Κατά την αποχώρηση του, φάνηκε να κρατά στο δεξί του χέρι κάτι που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο.

Εκείνο το βράδυ, στο καφεστιατόριο βρισκόταν και πάλι ο επιχειρηματίας – στόχος.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που δείχνουν τον ύποπτο να πηγαινοέρχεται έξω από το καφεστιατόριο και να μιλά στο κινητό τηλέφωνο (σ.σ. οι πιο κάτω εικόνες είναι χαρακτηριστικές).

Το πρόσωπο αλλοιώθηκε για ευνόητους λόγους  

Ο ύποπτος, που παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου χωρίς την εκπροσώπηση από συνήγορο υπεράσπισης, συνελήφθη στις 14:30 της Δευτέρας (18/2) με δικαστικό ένταλμα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομία στην οικία του στην Πάφο, εντοπίστηκε μαύρο φούτερ με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών.

Η Αστυνομία ζητώντας διάταγμα για 8ημερη προσωποκράτηση του υπόπτου από το δικαστήριο ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθούν ακόμη 50 καταθέσεις για την υπόθεση, θα ανακριθεί ο ύποπτος και θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του, θα ληφθούν πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από άλλα 30 περίπου υποστατικά της περιοχής όπου διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια, θα ερευνηθεί το όχημα του 38χρονου και θα εξεταστεί ο ίδιος από ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με συνοπτικές διαδικασίες ενέκρινε την 8ημερη προσωποκράτηση του υπόπτου, ενώ ο 38χρονος, τόσο στην έναρξη της διαδικασίας όσο και στο τέλος, ανέφερε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο στόχος της ένοπλης επίθεσης στο καφεστιατόριο ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής και είχε φύγει από τον χώρο λίγη ώρα πριν εμφανιστεί ο δράστης και αρχίσει να πυροβολεί.

Η απόπειρα φόνου σημειώθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου όταν ο κουκουλοφόρος δράστης, έριξε με αυτόματο πυροβόλο όπλο 25 πυροβολισμούς εναντίον του καφεστιατορίου, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Πρόκειται για μία κοπέλα 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, που βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X