ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαφιόζικη επίθεση - Ποιες οι μαρτυρίες που «καίνε» τον 38χρονο

Υπό οκταήμερη κράτηση ο ύποπτος - «Δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση»

Στο δικαστήριο 38χρονος Ελληνοκύπριος από την Πάφο, που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (17/2) ως ύποπτος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καφετέρια στην Αγία Νάπα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι αρχές κατέχουν καλό χαρτί για τον ύποπτο ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό όπου βρισκόταν στη Λάρνακα, ύστερα από μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης. Μάλιστα,  φαίνεται ότι τον 38χρονο συνδέει με την υπόθεση, γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο κουκουλοφόρος δράστης της απόπειρας φόνου, το οποίο στη συνέχεια πέταξε κατά τη διαφυγή του από την οδό Κρύου Νερού.

Να σημειωθεί ότι το όπλο εντοπίστηκε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Κυριακής(16/2) στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί σε υπόγεια αποθήκη του Μουσείου Θάλασσα.

Γνωστός στην Αστυνομία ο 38χρονος - Το όπλο στο μικροσκόπιο

Ο ύποπτος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά. Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ανακριτών τίθεται το όπλο και τα βίντεο που εξασφαλίστηκαν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης άλλων υποστατικών της περιοχής τα οποία αποτελούν ένα από τα δυνατά στοιχεία των αρχών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο στόχος του δράστη ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για διάφορες υποθέσεις και είχε φύγει από το καφεστιατόριο λίγη ώρα πριν εμφανιστεί ο δράστης και αρχίσει να πυροβολεί.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου κουκουλοφόρος δράστης, έριξε με πυροβόλο όπλο 25 πυροβολισμούς εναντίον του καφεστιατορίου, από τους οποίους τραυματίστηκαν 4 άτομα.

Πρόκειται για μία κοπέλα 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, που βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η γυναίκα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου βρίσκονται στο δικαστήριο και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

- Η αστυνομία ζήτησε 8 ημέρες προσωποκράτησης του υπόπτου. Η δικαστής ενέκρινε το αίτημα. Ο ύποπτος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο. 

- Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 38χρονου στην Πάφο εντοπίστηκε μαύρο φούτερ με τρεις άσπρες γραμμές. Η αστυνομία έχει μαρτυρία ότι ο άνδρας που πυροβόλησε στην καφετέρια φορούσε μαύρο φούτερ με τρεις άσπρες γραμμές.

- Ο ύποπτος διαπιστώθηκε ότι διανυκτέρευε σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας τις συγκεκριμένες μέρες.

- Ο ύποπτος συνδέθηκε επιστημονικά με το όπλο που εντοπίστηκε στο μουσείο μετά την απόπειρα.

- Όπως αναφέρει, ο ανακριτής πριν την απόπειρα, σύμφωνα με μαρτυρίες θεάθηκε άλλος άνδρας στον χώρο στάθμευσης του καφέ, εκτός από εκείνον που περνούσε και μιλούσε στο τηλέφωνο, ο οποίος φορούσε μαύρο φούτερ και φέρεται να κρατούσε όπλο.

- Αναγιγνώσκεται ο όρκος από τον ανακριτή. Αρχικά περιγράφει τα γεγονότα από τις 2:02 τα ξημερώματα όταν έγινε η απόπειρα. 

- Με αλεξίσφαιρο ο ύποπτος εντός της αίθουσας. Τον ενημέρωσε η δικαστής ότι θα εξετάσει μόνο την προσωποκράτηση και τον ρώτησε αν έχει κάτι να πει. Ο 38χρονος είπε, «δεν έχω καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

- Στην παρουσία μελών της Αστυνομίας και της ΜΜΑΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δικαστική διαδικασία. Μέλη της Δύναμης καταγράφουν τα στοιχεία όσων εισέρχονται στην δικαστική αίθουσα.

- Έφτασε στο δικαστήριο με συνοδεία πέντε περιπολικών ο 38χρονος ύποπτος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X