ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτη υπόθεση - Γαμπρός και πεθερός πωλούσαν μάσκες που έδινε δωρεάν η κυβέρνηση

Στα πρώτα στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία

24news team

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο άνδρες ηλικίας 55 και 27 ετών στη Λεμεσό για πρωτοφανή υπόθεση που σχετίζεται με τις μάσκες που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία από την Κίνα και παραχωρήθηκαν δωρεάν σε δημόσιους Οργανισμούς και ιδιώτες για πρόληψη του κορωνοϊού. Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για πεθερό και γαμπρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από μαρτυρία που έχει εξασφαλιστεί φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας εντοπίστηκε να πωλείται σε φαρμακεία στη Λευκωσία. Ηγέρθησαν υποψίες ότι πρόκειται για κλοπιμαίες μάσκες. Από εξετάσεις της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 27χρονος ο οποίος συνελήφθη προμήθευσε στις 12 Μαΐου συγεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό με 16 χιλιάδες μάσκες ίδιου τύπου με αυτές που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία προς 37 σεντ τη μία για το ποσό των 5920 ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εξετάσεις της Αστυνομίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις ώστε να διαπιστωθεί από πού κλάπηκαν οι μάσκες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση σχετικά με τα αδικήματα της κλοπής, απάτης, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία από τις 3 Απριλίου μέχρι τις13 Μαΐου.

Οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X