ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασμα Γιαννάκη: «Εδώ και ένα μήνα η τιμή και η αξιοπρέπεια μου διασύρονται»

Στα πλαίσια της συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας

24news team

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας σχετικά με την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη έδωσε για πρώτη φορά απαντήσεις σε όσα της καταλογίζονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η κ. Γιαννάκη είπε, «εδώ και ένα μήνα η τιμή και η αξιοπρέπεια μου διασύρονται κατά ένα βάναυσο τρόπο, υπόμεινα καρτερικά διότι έμαθα ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα λάμπει», προσθέτοντας ότι «κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν ότι στο Υπουργείο στήθηκε ένα μίνι ΓεΣΥ, που έστελνε επώνυμους στο εξωτερικό, τη στιγμή που απλοί πολίτες αφήνονταν στη μοίρα τους, ουδέν αναληθέστερο».

Τόνισε πως οι σχετικοί κατάλογοι είναι εκεί για έλεγχο από τους αρμόδιους λόγω προσωπικών δεδομένων.

Στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας η αρμοδιότητα για μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες από βουλευτές σε σχέση με τα προβλήματα, που ενδέχεται να προκύψουν από μία τέτοια απόφαση, ενώ τονίστηκε πως απαιτείται μία μεταβατική περίοδος, ούτως ώστε να τροποποιηθεί η νομοθεσία, αφού με την απόφαση της κυβέρνησης, ουσιαστικά εφαρμόζεται η νομοθεσία για το ΓεΣΥ, η οποία προβλέπει ότι η ευθύνη για μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό ανήκει στον ΟΑΥ.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο μεταφοράς της υπηρεσίας αποστολής ασθενών στο εξωτερικό στον ΟΑΥ, έχουν τοποθετηθεί αρνητικά η ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ, ενώ το ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τάσσονται υπέρ και η ΔΗΠΑ θεωρεί ότι χρειάζονται μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν πριν τη μεταφορά στον ΟΑΥ.

Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προέκυψε μετά από την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάληψη από τον ΟΑΥ της ευθύνης παραπομπής στο εξωτερικό ασθενών, δικαιούχων του ΓεΣΥ, με εξαίρεση «πολύ-πολύ επειγόντων περιστατικών», τα οποία θα χρήζουν άμεσου χειρισμού και των οποίων η ευθύνη θα παραμείνει στο Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα την ευθύνη παραπομπής ασθενών στο εξωτερικό την είχε η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση