ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κωστρίκης: «Έχει κριθεί η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος» (Βίντεο)

Βλέπει τους επιστήμονες αύριο ο Πρόεδρος

24news team

Πέντε μόλις νέα κρούσματα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Απριλίου. «Ο μονοψήφιος αριθμός των κρουσμάτων ανοίγει τον δρόμο για χαλάρωση των μέτρων». Αυτό είπε, κατά την καθιερωμένη διάσκεψη ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, χωρίς να παραλείψει, ωστόσο, να στείλει το μήνυμα ότι, «εχει κριθεί η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι αριθμοί που μόλις ανακοινώσαμε ενισχύουν την ενθαρρυντική εικόνα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες. Τα επιδημιολογική δεδομένα είναι σε πολύ επίπεδο και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για αυτή την εξέλιξη.

Με βάση, λοιπόν, αυτά τα θετικά δεδομένα, η Επιστημονική Επιτροπή θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση του πλάνου για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι αποφάσεις είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας για αυτό δεν θα επεκταθώ.

Δεν θα κουραστούμε να σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη βοήθεια που έχετε προσφέρει και την ίδια ώρα να μας επιτρέψετε να σας υπενθυμίζουμε, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε επιτύχει. Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, έχει κριθεί η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος».

Από πλευράς του ο δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε: «Ετοιμαζόμαστε και το δικαιούμαστε για σταδιακή επιστροφή όχι στην καθημερινότητα που είχαμε συνηθίσει, αλλά σε μια νέα καθημερινότητα. Είναι αντιληπτό ότι και σε αυτή την φάση, ο κάθε ένας από εμάς έχει να παίξει τον δικό του ρόλο. Με τη σταδιακή επάνοδο σε κάποια μορφής κανονικότητα, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και των σωστών αποστάσεων θα είναι καθοριστική. Οποιαδήποτε χαλάρωση από μέρους μας θα οδηγήσει σε αρνητικές καταστάσεις. Ό,τι έχουμε πετύχει είναι εύθραυστο. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και νέα κρούσματα θα έχουμε και νοσηλείες στα νοσηλευτήρια και βαριά πάσχοντες και ενδεχόμενα κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν θα τα καταφέρουν. Στόχος μας θα πρέπει να είναι αυτοί οι αριθμοί να είναι όσο το δυνατό μικρότεροι. Είμαστε λοιπόν θεωρητικά σε θέση να περάσουμε στην 1η φάση χαλάρωσης των μέτρων. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X