ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για φορολογικά θέματα δίνει ο Κ. Εκπρόσωπος ΔΗΚΟ Π. Λεωνίδου

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης

Στέλιος Ξιουρής

Σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποκαλούνται και ραχοκοκαλιά της οικονομίας δέχτηκαν καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας και της συνεχιζόμενης δυστοκίας, χρειάζονται ενέσεις βοηθείας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ με προτάσεις νόμου έδωσε ανάσα στην εν λόγω τάξη με στόχο να επιβιώσουν στις δύσκολες στιγμές που διανύουν.

Ο κ. Λεωνίδου σε δηλώσεις του στην 24news εκφράζει την «ιδιαίτερη ικανοποίηση που πετύχαμε κατά την χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, την ψήφιση συνολικά τεσσάρων προτάσεων Νόμου που κατέθεσα εκ μέρους του ΔΗΚΟ. Στόχος και επιδίωξη μου, η άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρόσωπα στην καταβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, συνεπεία της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά και διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.»

Συγκεκριμένα, με την πρώτη πρόταση παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης από φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί και αυτεργοδοτούμενοι) (ΤΦ1) για το φορολογικό έτος 2020, από την 31η Ιουλίου 2021 στην 31η Δεκεμβρίου 2021.

Η δεύτερη πρόταση αφορά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικής δήλωσης, από πρόσωπα τα οποία έχουν υποχρέωση να τηρούν λογιστικά βιβλία και αρχεία και να ετοιμάζουν λογαριασμούς που ελέγχονται από ανεξάρτητο ελεγκτή (αυτεργοδοτούμενοι με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τις €70.000 και εταιρείες) (ΤΦ4) για το φορολογικό έτος 2019.

Η προθεσμία μετατίθεται από την 31η Ιουλίου 2021 στην 31η Δεκεμβρίου 2021. Επίσης η προθεσμία υποβολής δήλωσης εργοδότη (ΤΦ7) για το φορολογικό έτος 2020 μετατίθεται από την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην 31η Δεκεμβρίου 2021.

Η τρίτη πρόταση, ρυθμίζει την προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης προσωρινής φορολογίας για το φορολογικό έτος 2020, επεκτείνοντας την από την 31η Δεκεμβρίου 2020 στην 30ή Ιουνίου 2021 χωρίς την επιβολή οποιασδήποτε επιβάρυνσης.

Ακόμη στο πακέτο προτάσεων του ο Κ. Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Π. Λεωνίδου επισημαίνει ότι στο πακέτο προτάσεων περιέχεται και «τέταρτη πρόταση, που κατέθεσα με τον συνάδελφο Zαχαρία Kουλία, και παρέχεται η δυνατότητα σε αντιστασιακούς του πραξικοπήματος 1974, που έχασαν το δικαίωμα υποβολής αίτησης προς την Eπιτροπή Tήρησης Mητρώου Mαχητών της Aντίστασης, να το πράξουν εντός του επόμενου 6μήνου.»

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X