ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αγρυπνία Ορούντας: Ξενύχτησαν στην εκκλησία για να... γλιτώσουν το λαπόρτο!

Τι έγινε τελικά με τους πιστούς και τον Μητροπολίτη Μόρφου

24news team

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/12) η αγρυπνία στην εκκλησία του Αγίου Φιλουμένου στην Ορούντα, εις μνήμην των οσίων Πορφυρίου και Ελπιδίου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη λειτουργία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/11), στην εκκλησία της Ορούντας όπου αρκετοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Φιλουμένου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, η Αστυνομία θυμίζουμε ότι το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, βρέθηκε επί τόπου ώστε να ελέγξει κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, αυτή τη φορά.

Θυμίζουμε ότι στην εν λόγω λειτουργία που μεταδιδόταν και από το Κρατικό Κανάλι, χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος ο οποίος, μετά κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν σε αγρυπνία της Τρίτης (1/12) και μάλιστα σε αναφορά του είπε «και όποτε τελειώσoυμε και όπως τελειώσουμε και ο νοών νοείτω», δείχνοντας ότι παραγνωρίζει το μέτρο για απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από χθες 30 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην αγρυπνία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που έπρεπε. Στην εκκλησία το βράδυ της Τρίτης (1/12) παρευρέθηκαν 35 άτομα τα οποία τηρούσαν και τις αποστάσεις αλλά και όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Η Αστυνομία, είχε επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος μάλιστα ανάφερε ότι θα αναθέσει σε συγκεκριμένο πρόσωπο να επιτηρεί τους πιστούς για τα μέτρα, όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι κάποιοι εκ των πιστών που συμμετείχαν στην αγρυπνία, παρέμειναν στο μοναστήρι και διανυκτέρευσαν εκεί μέχρι τις 5:00 το πρωί, όταν και δικαιούνταν να διακινηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση