ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγρυπνία Μόρφου υπό το βλέμμα… αστυνομικών: «Να πάμε να πεθάνουμε;»

Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας

24news team

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη λειτουργία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/11), στην εκκλησία της Ορούντας όπου αρκετοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Φιλουμένου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, η Αστυνομία βρίσκεται
εκ νέου σε συναγερμό. 

Θυμίζουμε ότι στην εν λόγω λειτουργία που μεταδιδόταν και από το Κρατικό Κανάλι, χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, ο οποίος, μετά την λειτουργία, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν σε αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (1/12) και πάλι στην Ορούντα εις μνήμην των οσίων Πορφυρίου και Ελπιδίου. Η αγρυπνία επρόκειτο να αρχίσει στις 7:30 το απόγευμα. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, σε αναφορά του είπε «και όποτε τελειώσoυμε και όπως τελειώσουμε και ο νοών νοείτω», δείχνοντας ότι παραγνωρίζει το μέτρο για απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από χθες 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, η Αστυνομία επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Μόρφου και τον κάλεσε να συμμορφωθεί με το διάταγμα, με τον ίδιο να δείχνει συνεργάσιμος. Μάλιστα, φαίνεται ότι άλλαξε και η ώρα της αγρυπνίας και αυτή θα ξεκινήσει στις 7:00 αντί στις 7:30.

Πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί υπό την διακριτική παρουσία μελών της Αστυνομίας, οι οποίοι αν τυχόν εντοπίσουν παραβιάσεις των μέτρων που αφορούν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο, θα προβούν άμεσα σε καταγγελίες.

Έξαλλος ο Αρχιεπίσκοπος

Φανερά ενοχλημένος από την στάση του Μητροπολίτη Μόρφου, εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος σε δηλώσεις του ανάφερε ότι θα ζητήσει από όλους στην Ιερά Σύνοδο που συγκλείστηκε, να σέβονται τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Δεν είναι σωστό να διατάζει η Κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπεται και εν γνώσει μας εμείς να καλούμε τον κόσμο σε αγρυπνία. Δεν εχάθην ο κόσμος… Γιατί δεν την έκανε εψές την αγρυπνία;» διερωτήθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «OMEGA» ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε και στις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου, όσον αφορά τον θάνατο, ο οποίος είπε ότι δεν τελειώνει η ζωή τότε, αλλά συνεχίζεται στην αιώνια ζωή.

«Η ζωή συνεχίζεται, ασφαλώς συνεχίζεται αλλά… μας έδωσε νου ο Θεός να αγωνιζόμεθα και να υπερπηδούμε τις δυσκολίες. Πρέπει να πάμε να πεθάνουμε;».

Στην Ιερά Σύνοδο πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι θα ζητήσει από όλους να σέβονται τα διατάγματα. «Οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, να μην κάνει ο καθένας ότι θέλει. Εάν πάει η Αστυνομία και τους συλλάβει;».

Συνεχίζεται η προσπάθεια ταυτοποίησης πιστών:

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καταγγελίες πιστών που βρέθηκαν την Κυριακή (29/11) στην Ορούντα για την λειτουργία, παραμένουν μέχρι το πρωί της Τρίτης (1/12) στις 6. Ωστόσο, η προσπάθεια ταυτοποίησής τους συνεχίζεται.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της συγκεκριμένο οπτικό υλικό που επεξεργάζεται και είναι θέμα χρόνου να προκύψουν και νέες καταγγελίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση