ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά σε χοιροστάσιο: Μυστήριο παραμένουν τα αίτια

Κάηκαν πάνω από 1000 ζώα

24news team

Δεν κατέστη ακόμη δυνατό να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 22/3 σε χοιροστάσιο στο Μένοικο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής μιλώντας στο 24news ανέφερε πως τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής του χοιροστασίου ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προήλθε από κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα.

Στο σημείο όπως μας ανέφερε πήγαν και μέλη της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, τα οποία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν από που προήλθε η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 20:20 το βράδυ της Δευτέρας 22/3 και κατέστρεψε ολοσχερώς το χοιροστάσιο, ενώ μέσα βρισκόντουσαν 96 γουρουνομητέρες και περίπου 1.000 νεογνά.

Η ανακοίνωση από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί τραγικό το γεγονός ότι χίλια και πλέον ζώα κάηκαν και πέθαναν με τον χειρότερο και τον πιο οικτρό τρόπο και δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη για όσα ζώα έχασαν τη ζωή τους τόσο βασανιστικά.

Είναι τραγικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά όπου αθώα ζώα να πεθαίνουν με αυτό τον τρόπο αβοήθητα όπου κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τι βίωσαν εκείνες τις ώρες.

Είναι σοβαρά τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτή την τραγωδία και θα αναμένουμε από την πυροσβεστική και την αστυνομία τις έρευνες που πιθανόν να καταδείξουν για το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά.

• Ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης πράξης;

• υπήρξε ολιγωρία και αμέλεια από τον επιχειρηματία όσον αφορά την ασφάλεια των υποστατικών;

• τηρούνταν όλα όσα προνοεί η νομοθεσία για την διατήρηση και τη λειτουργία του χοιροστασίου;

• είχε όλες τις άδειες όπως της πολεοδομία, της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, των Κτηνιατρικών υπηρεσιών;

• Τι πρόνοιες υπάρχουν όσον αφορά στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως σεισμό, καταιγίδα κα φυσικά φαινόμενα;

• Ποια ήταν τελικά η άδεια χρήσης του υποστατικού όσον αφορά των αριθμό και την πυκνότητα ζώων στους χώρους φιλοξενίας του χοιροστασίου;

• Τι έκτακτα μέτρα υπήρχαν στο σχέδιο ‘ασφάλεια υποστατικού’ στις περιπτώσεις που διαφαίνονται φυσικά φαινόμενα όπως περιγράφονται πιο πάνω;

Αναμένουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα εύλογα ερωτήματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ζώα αυτά ζουν όλη τους τη (σύντομη) ζωή στην εκμετάλλευση από τον άνθρωπο, στρυμωγμένα και βασανισμένα, καταλήγοντας στη σφαγή τους. Τα άμοιρα αυτά ζώα πέθαναν μαρτυρικά και κάηκαν ζωντανά μυρίζοντας τον θάνατο.
Στο χέρι μας είναι αν θα συνεχίσουν να ζουν και να πεθαίνουν έτσι …

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X