ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

645kg MDMA- Ζητούν το «οκ» του υπουργού Δικαιοσύνης για τον 57χρονο

Για ανάκριση 57χρονος

Οι ανακριτές της ΥΚΑΝ Λεμεσού αιτήθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως ο 57χρονος υπόδικος, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών που στάλθηκαν στην Αυστραλία από την Κύπρο, να μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού για ανάκριση.


645 kg ναρκωτικά - Ποια η εμπλοκή του 57χρονου


Εναντίον του 57χρονου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, αφού φέρεται να εμπλέκεται άμεσα με την εταιρεία που εξήγαγε τα ναρκωτικά στο Σίδνεϋ.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για τα 85 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στον Ύψωνα, τον Μάρτιο του 2019.

Συνελήφθη 30χρονος επιχειρηματίας

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση στις 21/12 ο 30χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, που είχε εξάγει τις φουκούδες με τα 645 κιλά ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στην Αυστραλία την περασμένη Δευτέρα (16/12).

Ο 30χρονος είναι ύποπτος για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος για παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.


Γνωρίζουν για εμπλοκή εταιρειών στην Κύπρο για τα 645kg MDMA


Ο συλληφθέντας είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας και φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε τόσο την εισαγωγή των αμφεταμινών στην Κύπρο, όσο και την εξαγωγή τους στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και δίνει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης και η σχέση με τον 57χρονο υπόδικο, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, η αστυνομία ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τη μεταφορά του από τις Κεντρικές Φυλακές στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού, για ανάκριση.


Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)


Από την Κύπρο το φορτίο - θανάτου

Από την Κύπρο ξεκίνησε την πορεία του το κοντέινερ θανάτου με τα 645kg έκστασι και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού. Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.

Την Τρίτη (17/12) ο Διοικητής της ΥΚΑΝ σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, αναφέρθηκε σε εταιρεία που πιθανότατα να εμπλέκεται στην υπόθεση.


Στο κελί ο επιχειρηματίας για το κοντέινερ θανάτου


Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκστασι, που ήταν καλά κρυμμένα, σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.

Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αυστραλία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες.

Όμως, επειδή την υπόθεση ανέλαβε η Αυστραλία, πλέον οι Αρχές σε Κύπρο και Η.Β. αναμένουν οδηγίες από αυτή.


Η Κύπρος ο αποστολέας του κοντέινερ θανάτου - Άλλαξαν την ουσία


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X