ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης: «Δεν σηκώνει άνοιγμα όλων όσων θεωρούν ότι υπολειτουργούν»

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων

24news team

Τους φόβους των αρμοδίων μετά τα αυξημένα κρούσματα και τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων μέσα σε δέκα ημέρες, επιβεβαίωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στο 24News, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, και Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, απέδωσε την αναβολή των ανακοινώσεων για χαλαρώσεις στην κακή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων κυρίως ημερών, η οποία φαίνεται πως δεν έχει σταθεροποιηθεί μέχρι στιγμής.

Αναφορικά με τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 12/3, ο Δρ.Καραγιάννης τόνισε πως αυτές θα πρέπει να γίνουν με πάσα επιφύλαξη, ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα επιχειρήσεων που ακόμη δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από το Υπουργικό, ο κ. Καραγιάννης σχολίασε: «Δεν σηκώνει άνοιγμα του τύπου...ανοίγουν όλα και τελειώσαμε. Διότι αυτό θέλουν και τα γυμναστήρια και τα φροντιστήρια και οι μάππες. Όλοι όσοι θεωρούν ότι υπολειτουργούν θέλουν να ανοίξουν και να λειτουργούν ελεύθερα».

Ερωτηθείς για τους εμβολιασθέντες αλλά και την έξαρση που παρατηρείται τόσο στα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά όσο και στις νοσηλείες, το μέλος της της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στους εμβολιασθέντες, αλλά σε όσους δεν εμβολιάστηκαν και μάλιστα στους νεαρότερους.Οι ηλικίες όσων νοσηλεύονται είναι απο 17 μέχρι 70, οι 80-90  φαίνεται ότι είναι θωρακισμένοι αυτή τη στιγμή».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X