ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες - Βροχές στο «μενού»

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ αρχικά θα παρατηρούνται οι αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, ιδιαίτερα σε περιοχές στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα νοτιοανατολικά, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται σποραδικές νεφώσεις. Κατά τις απογευματινές ώρες, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, ενδέχεται να επηρεαστούν από αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο μέχρι το απόγευμα θα ενταθούν και θα στραφούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι, 4 Μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο μέχρι το απόγευμα, στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά, στα νότια και τα ανατολικά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές.

Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Κυριακή, θα παρατηρούνται προοδευτικά αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες και μετά, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, ενώ μέχρι την Κυριακή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X