ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Θανάση - Σήκωσαν μανίκια οι ποινικοί ανακριτές

Η Προεδρία ζήτησε από τους ανακριτές όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών

24news team

Τους όρους εντολής για την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου, έλαβαν την Τρίτη (21/05), οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται, πως μετά την ιστορική απόφαση της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου, πώς ο θάνατος του εθνοφρουρού προήλθε από στραγγαλισμό, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον δικηγόρο/νομικό Θανάση Αθανασίου και τον Ελλαδίτη Αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών, Λάμπρο Παππά για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Θανάσης Αθανασίου μιλώντας στα κανάλια το πρωί της Τετάρτης (22/05), ανέφερε πως «έχουμε παραλάβει και γραπτώς τους όρους εντολής του διορισμού και να σας αναφέρω ότι οι οροί είναι, διεξαγωγή ανακρίσεων σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29/9/2005 παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια θανάτου».

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε και το χρονικό περιθώριο που έθεσε η Προεδρία στους δύο ποινικούς ανακριτές, ενώ τόνισε ότι σε συνεννόηση με τον κ. Παππά δεν θα προχωρήσουν σε κάποια άλλη επίσημη τοποθέτηση, εκτός κι αν κριθεί αναγκαίο, τότε ίσως εκδωθεί κάποια ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου σημείωσε, «πρέπει να σας ενημερώσουμε πως σε αυτούς τους όρους, η Προεδρία μας ανέθεσε όπως αυτή η ανάκριση ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών. Θέλω να αναφερθώ και στο θέμα των δημόσιων δηλώσεων και τοποθετήσεων. Συμφωνήσαμε μαζί με τον κ. Παππα ότι δεν θα γίνει καμία περαιτέρω δημόσια δήλωση, εάν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης, πιθανώς θα εκδώσουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, διά στόματος Προέδρου τονίστηκε πως οι ποινικοί ανακριτές θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης όλα αυτά τα 19 χρόνια από το 2005 μέχρι το 2024, τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί. «Για 19 χρόνια φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια δεδομένα τα οποία δεν διερευνήθηκαν», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X