ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» - Χειροπέδες σε 5 (vid, pics)

Πετούσαν πέτρες και κροτίδες οι διαδηλωτές

24news team

Πρωτοφανή επεισόδια που προκαλούν ντροπή σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» το βράδυ της Κυριακής (18/7).

Το συγκρότημα δέχθηκε άνανδρη επίθεση από τους διαδηλωτές που βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό, και οι οποίοι διαμαρτύρονταν υπέρ της ελευθερίας και των βασικών ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και κατά της διαφθοράς.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν εντός και εκτός κτιρίου με κουκουλοφόρους να πετάνε κροτίδες και να προκαλούν ζημιές βάζοντας φωτιά στα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκροτήματος.

 Εικόνα από τους βανδαλισμούς - Πηγή: sigmalive

Μάλιστα οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο προκαλώντας ζημιές και ρίχνοντας πέτρες.

Δείτε το χαρακτηριστικό video που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του συγκροτήματος Νέστορας Βασιλείου:

Η Αστυνομία  αναμένεται να εξετάσει οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα των επεισοδίων, καθώς και υλικό από τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν ξανά στο Προεδρικό όπου σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. H ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα ήταν αποπνικτική. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή Αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός ενός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. 

Πήγες του 24Νews κάνουν αναφορά για μαζική αντίδραση της Αστυνομίας μετά το αρχικό πάγωμα από την σφοδρότητα της επίθεσης στον «ΔΙΑ» αλλά και σε μέλη της.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πέντε συλλήψεις ενώ αναζητούνται δέκα πρόσωπα.

Σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», Χρύσανθου Τσουρούλλη, η Αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για την πιθανότητα επεισοδίων.

-Τραυματιστηκαν δώδεκα αστυνομικοι: Σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου ο ένας αστυνομικός.

-Στο σημείο και η Υπουργός Δικαιοσύνης

-Στον «ΔΙΑ»ο αρχηγος της αστυνομιας: Στο σημείο μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

- Nικόλας Παπαδόπουλος

-Νίκος Νουρής:  O Υπουργός Εσωτερικώναναφέρει σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι «η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση».

-EΔΕΚ: Καταδικαστέα η άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα «Δίας». Αναμένουμε να είναι παραδειγματική η τιμωρία των ενόχων

Η άνανδρη επίθεση στο συγκρότημα «Δίας» είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζει την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του σταθμού και στην επιτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.

Είναι αδιανόητο μασκοφόροι τραμπούκοι να επικαλούνται τάχα την στέρηση της ατομικής τους ελευθερίας και την ίδια ώρα να θέτουν με άνανδρο και εγκληματικό τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και να προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία και κάθε αντίθετη άποψη.

Αναμένουμε άμεσα η έρευνα της αστυνομίας να εντοπίσει τους εμπλεκόμενους στους τραμπουκισμούς και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

-Απόπειρα δολοφονίας στον φύλακα του «ΔΙΑ» - Τραμπούκοι επιτέθηκαν στον φύλακα της εισόδου, ρίχνοντας μολότοφ. Του έκλεισαν την πόρτα και του φωνάζαν «να πεθάνεις». Ο φύλακας κατάφερε να σπάσει παράθυρο και να βγει έξω.

 Πρόεδρος Αναστασιάδης: Το δικό του μήνυμα απέστειλε μέσω Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για πλήγμα κατά της δημοκρατίας.

Πρόεδρος της Βουλής:«Καταδικάζω απερίφραστα»: Τα επεισόδια της ντροπής έξω από τις εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» το βράδυ της Κυριακής (18/7) καταδίκασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Επίθεση ενάντια σε ΜΜΕ είναι επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας

Το 24sports&news και ο όμιλος SPP Media εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΣ» και καλoύν την κυβέρνηση να βρει τους ενόχους την άνανδρης επίθεσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X