ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάφο μετά από πτώση κεραυνού

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, κάηκε έκταση 8 δεκαρίων

24news team

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15:15 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό, στα όρια της Κοινότητας Λυσού, πλησίον του δάσους Πάφου.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 17:30, καίγοντας έκταση 8,0 δεκαρίων, καλυμμένη από πεύκα και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εφτά (7) πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών με είκοσι-πέντε (25) άτομα. Τις επιχειρήσεις του Τμήματος Δασών υποστήριξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα και εθελοντές από τις κοινότητες της περιοχής.

Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Επιπρόσθετα η ώρα 17:00 εντοπίσθηκε πεύκο να καίγεται, το οποίο είχε κτυπηθεί από κεραυνό επίσης, σε περιοχή της κοινότητας Πάνω Αμιάντου (περιοχή χρυσόβρυση). Η άμεση ανταπόκριση των δυνάμεων του τμήματος δασών δεν επέτρεψαν επέκταση του επεισοδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση