ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλή επένδυση, σωστό σύνολο

Σας δίνουμε 20+3 tips για ένα πετυχημένο σύνολο με κουστούμι

Το καλό ντύσιμο δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση για εσάς αφού δεν χρειάζεστε πολλά για μια πετυχημένη εμφάνιση. Αρκεί μόνο να επενδύσετε σε ένα καλό κουστούμι και να εφαρμόσετε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Tips

1. Πάντα δοκιμάζουμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι χάσιμο χρόνου. 

2. Όσο πιο σκούρο το κοστούμι τόσο πιο επίσημη χαρακτηρίζεται η εμφάνιση. 

3. Κλασική επιλογή αποτελεί το μαύρο ή το γκρι χρώμα. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε χρώματα και κοψίματα αλλά οτιδήποτε διαχρονικό θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. 

4. Το σακάκι πρέπει να εφαρμόζει άνετα στον λαιμό και στους ώμους, και να φοριέται άνετα και γρήγορα. 

5. Όλα τα σακάκια πρέπει να καλύπτουν τα οπίσθιά σας. Aν έχετε λίγο μεγαλύτερα οπίσθια μείνετε μακριά από blazer και σακάκια που έχουν διπλό κόψιμο. 

6. Σε ψηλούς και αδύνατους άντρες ταιριάζουν σχεδόν όλοι οι τύποι σακακιού. Ένα σταυρωτό με ελαφρώς φαρδιούς ώμους θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή, καθώς κι ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή με πιέτες. 

7. Τα κλασικά κομμάτια όμως είναι πάντοτε μοντέρνα και γι’ αυτό οδηγηθείτε προς ένα κλασικό κόψιμο, κατά προτίμηση δίκουμπο ή τρίκουμπο. 

8. Το παντελόνι πρέπει να είναι σε ίσια γραμμή. 

9. Μία ζώνη θα σφίξει τη μέση σας και θα σας δείχνει πιο αδύνατους. Προσέξτε να μην είναι πολύ σφιχτή, γιατί θα κάνει την κοιλιά σας να προεξέχει.

10. Αν δεν έχετε μεγάλο ανάστημα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόπετο σακάκι ή και σταυρωτό με στενό γιακά, το οποίο να κουμπώνει χαμηλά. Έτσι ο κορμός σας θα φαίνεται μακρύτερος.

11. Αν έχετε παραπανίσια κιλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στη γραβάτα που θα φορέσετε, αφού οι κοντές και φαρδιές γραβάτες δεν κολακεύουν ιδιαίτερα. Αποφύγετε να επιλέξετε παντελόνι με πολλές πιέτες και δώστε προσοχή στο μάκρος του παντελονιού, να μην δημιουργεί σπάσιμο στο ύφασμα γιατί έτσι μειώνεται το ύψος σας.

12. Οι αδύνατοι πρέπει να αποφύγετε τα κολλητά πουκάμισα γιατί τονίζουν τη λεπτή φιγούρα σας. Επιλέξτε πουκάμισο με λεπτό κόψιμο έτσι ώστε να δίνετε την εντύπωση ότι έχετε περισσότερη μάζα.

13. Τα έξυπνα αξεσουάρ, μια γραβάτα ή ένα παπιγιόν, τραβάνε την προσοχή των άλλων στο πρόσωπό σας και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να προσέξουν το ύψος σας. Μία λεπτή ή μέτρια γραβάτα δεν θα σας «εξαφανίσει». 

14. Αν έχετε χαμηλό ύψος αποφεύγετε τις μεγάλες γραβάτες, γιατί το σώμα σας θα φαίνεται δυσανάλογο.

15. Το μπλε κοστούμι αποτελεί ιδανική επιλογή, απλά προτιμήστε το σε σκούρα απόχρωση.

16. Οι χρωματικοί πειραματισμοί είναι ωραίοι και ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν ισχύει όταν μιλάμε για κουστούμι.

17. Μη φοράτε παραπάνω από 3 χρώματα ταυτόχρονα.

18.  Επενδύστε σε ένα ζευγάρι παπούτσια, οι γυναίκες θα το προσέξουν.

19. Aν θέλετε να ταιριάξετε το χρώμα του πουκαμίσου με αυτό της γραβάτας αλλά δεν μπορείτε να βρείτε γραβάτα στο ίδιο χρώμα, επιλέξτε μια πιο σκούρα απόχρωση από αυτή του πουκαμίσου. 

20. Μην ξεχνάτε ότι οι κάλτσες συνδυάζονται πάντα με το χρώμα των παπουτσιών. 

21. Το άσπρο πουκάμισο ταιριάζει με οτιδήποτε υπάρχει στη ντουλάπα σας. 

22.  Το κουστούμι πρέπει να είναι καλά σιδερωμένο για να αποφύγετε αποτυχημένο look. 

23. Αν είστε πολύ ψηλοί, τα παπούτσια με στρογγυλή μύτη θα σας κάνουν να δείχνετε δυσανάλογοι, γι΄αυτό προτιμήστε παπούτσια με τετράγωνη μύτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κουστούμια  |  στυλ  |  style  | 

Style: Τελευταία Ενημέρωση