ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Stalking: Το φαινόμενο-μάστιγα για το οποίο μιλούν όλοι

Ως «stalker» χαρακτηρίζεται από μερίδα των ΜΜΕ η 35χρονη που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι

Ως «stalker» χαρακτηρίζεται από μερίδα των ΜΜΕ η 35χρονη που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.

Όπως όλα δείχνουν η 35χρονη παρακολουθούσε την 34χρονη Ιωάννα από το Facebook αφού την θεωρούσε υπεύθυνη που η σχέση της με έναν άντρα δεν προχωρούσε.

Η ερωτική της αντιζηλία την οδήγησε σε μια εμμονική συμπεριφορά. Οι δύο γυναίκες κατάγονταν από την Αιτωλοακαρνανία και φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο.

Η 35χρονη την ακολουθούσε στα social media ενώ σε κάθε αλλαγή φωτογραφίας και κάθε δημοσίευση της Ιωάννας έκανε Like. Τα μεσάνυχτα στις 20 Μαΐου λίγες ώρες πριν η 35χρονη επιτεθεί στην Ιωάννα έκανε like στην φωτογραφία προφίλ της που μόλις είχε αλλάξει.

Όσο το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα μπαίνουν περισσότερο στην ζωή μας τόσο πιο συχνά ακούμε την λέξη stalker ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν επιθέσεις από τέτοια άτομα με πιο γνωστές αυτές σε celebrities

Σύμφωνα με άρθρο του psychology.gr ο ορισμός της λέξης stalking σύμφωνα με τους Sheridan και Davis (2001) είναι «ένα σύνολο πράξεων, οι οποίες δημιουργούν παρενόχληση ή εκφοβισμό προς ένα άλλο άτομο».

Τι είναι αυτό που κάνει κυρίως ένας stalker;

- Παρακολουθεί και ακολουθεί το θύμα του
- Εισβάλει στον προσωπικό του χώρο.
- Προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες από άτομα που βρίσκονται κοντά στο θύμα
- Συνήθως προσεγγίζει το θύμα
- Στην συνέχεια προχωράει στις επιθέσεις είτε αυτές είναι σωματική βία, απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας του θύματος ή των οικείων του, απόπειρα βιασμού ή φόνου, καταστροφή της περιουσίας και πολλές φορές δυσφήμιση.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Health: Τελευταία Ενημέρωση

X