ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου

Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πολύ ιδιαίτερος. Φτιάχνεται με πολτό από ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, ο οποίος βράζει μαζί με νερό και μπαχαρικά και γίνεται σιρόπι.

Υλικά

  • 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
  • 2 μικρά λεπτόφλουδα πορτοκάλια ολόκληρα, πλυμένα1
  • κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, τριμμένο
  • 80 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα
  • 200 γρ. (1 κούπα + 2 κουτ. σούπας επιπλέον) σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 ml (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
  • κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση