ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το απόλυτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν έχει ψωμί, κρεμμύδι, μυρωδικά

Δοκιμάστε τη συνταγή

Gastronomos

Μόνο κιμά από βοδινό σιδηρόδρομο και μάλιστα περασμένο μία φορά από την κιμαδομηχανή χρειαζόμαστε για το πιο ρωμαλέο και στιβαρό μπιφτέκι που δοκιμάσαμε ποτέ. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς από βοδινό σιδηρόδρομο και ελιά, περασμένος από τη μηχανή του κιμά μόνο μία φορά (ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει το κρέας από μεμβράνες και χόντρους, αλλά να αφήσει όλο το λιπάκι του)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μυστικά
Μπορούμε εναλλακτικά να ψήσουμε το βοδινό μπιφτέκι:

Στον φούρνο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, απλώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε γκριλ: Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο δυνατή θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα. Την τοποθετούμε 2 θέσεις κάτω από τις αντιστάσεις και από κάτω εφαρμόζουμε ένα ταψί με λίγο νερό για να πέφτουν υγρά και λίπη εκεί και να μην λερώσουμε τον φούρνο μας. Βάζουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 9 λεπτά από τη μια πλευρά και 8 από την άλλη.
Σε σχαροτήγανο: Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Βάζουμε τα μπιφτέκια και «ψήνουμε» για 8-9 λεπτά από κάθε πλευρά.

Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X