ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ανανεωμένο μενού του Μουσών είναι μια όαση στο κέντρο της Λευκωσίας

Με 7 χρόνια ζωής το Μουσών θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένα από τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά της Λευκωσίας

Wiz Guide

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Με 7 χρόνια ζωής το Μουσών θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένα από τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά της Λευκωσίας. Το πρωτοσυναντήσαμε το 2014 στην παλιά πόλη της Λευκωσίας ενώ από το τέλος του 2018 βγήκε από τα τείχη της παλιάς πόλης και εγκαταστάθηκε σε νέο χώρο στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Μπουμπουλίνας 15.

Η μεγάλη μπάρα του που κυριαρχεί και λειτουργεί σαν μαγνήτης, η μοντέρνα διακόσμησή του που παντρεύεται αρμονικά με vintage στοιχεία και η ευγένεια των ιδιοκτητών, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν άνετα ένα αγαπημένο στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Μέσα στα θετικά του συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι το Μουσών δεν μένει στάσιμο αλλά βελτιώνεται και εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων προσπαθώντας όχι απλώς να ικανοποιήσει τους θαμώνες του αλλά και να συμβαδίσει με τις τάσεις της εποχής, καθιστώντας τα γεύματά του ως μια ιδιαίτερη εμπειρία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος σεφ Κυριάκος Κερλέγκου μας παρουσίασε το νέο βραδινό μενού το οποίο ως επί το πλείστον μάς εντυπωσίασε με την ευρηματικότητά του, την περιπλοκότητα στον συνδυασμό των γεύσεων αλλά και τη σωστή επιλογή των πρώτων υλών.

Το μεσημέρι μας, λοιπόν, ξεκίνησε με ένα ποτήρι Prosecco Montelvini, το οποίο καθάρισε τον ουρανίσκο και μας προετοίμασε για όσα θα ακολουθούσαν. Ένα ξύλινο πλάτερ με φρυγανισμένα και φρεσκοψημένα αφράτα ψωμιά και αλοιφές από αβοκάντο και παντζάρι «προσγειώθηκαν» στο τραπέζι μας και με την πρώτη μπουκιά μάς άνοιξαν την όρεξη.

Εναρκτήριο λάκτισμα έκανε ένα ζεστό πιάτο ντοματόσουπας μινεστρόνε με μια μπάλα τραγανού κατσικίσιου τυριού στη μέση, το οποίο ήταν ό,τι έπρεπε για να ζεστάνει τα εντός μας, αφήνοντας μια γεύση umami στους γευστικούς μας κάλυκες.
Σειρά είχαν οι δροσερές σαλάτες που ήρθαν να ισορροπήσουν τη ζεστασιά της σούπας. Πρώτη ήρθε η Daikon Salad με ανάμικτα τραγανά φύλλα, cashews, φιλέ μανταρινιού, κίτρινη ρέβα, σουσάμι, kimchi βινεγκρέτ και φύκια nori VG.

Ακολούθησε η Goat Cheese Salad με ανάμικτα τραγανά φύλλα, παντζάρι, καρύδια, αποξηραμένα σύκα, κατσικίσιο τυρί σε τραγανό φύλλο κρούστας και βινεγκρέτ βαλσάμικου VG.

Η φλογέρα με scarmoza και ραγού άγριων μανιταριών, σοταρισμένα shitake, comfit king oyster, pickled shimeji, καραμελωμένα φουντούκια, νιφάδες τρούφας και crispies πατάτας VG μάς εντυπωσίασε.
Το μαύρο Raviolone γεμιστό με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα λευκών τυριών και μελάτο κρόκο αβγού, σε πουρέ γλυκιάς κολοκύθας με καβουρδισμένα κουκουνάρια VG προκάλεσε συζητήσεις αφήνοντάς μας μια περίεργη αίσθηση.

Το ριζότο με γλυκιά κολοκύθα, κόκκινο λάχανο, τσίλι, πεκάν και τραγανές νιφάδες χαλουμιού ήταν εξαιρετικό.

Την παράσταση έκλεψε η καπνιστή Burrata με φύλλα ρόκας και μέντας, νιφάδες sourdough και chutney εσπεριδοειδών VG.

Με το Sea Bass Tartar με τόνο tataki, κίτρινη ρέβα και σαλάτα από φύτρες βγάλαμε ένα επιφώνημα ενθουσιασμού.

Σειρά είχε το στήθος από corn fed κοτόπουλο Γαλλίας στη σχάρα, πουρέ γλυκοπατάτας, φινόκιο, σος κουμανταρίας ενώ ακολούθησαν τα σιγοψημένα βοδινά μάγουλα από Black Angus Ιρλανδίας, πουρέ και crumble σελινόριζας, τα οποία έλιωναν στο στόμα.

Τα ποτήρια μας γέμιζαν ακατάπαυστα με λευκό Château Nico Lazaridi, το οποίο έδενε αρμονικά με την κάθε γεύση.

Συνολικά, το Μουσών είναι ένα άρτιο Bar Restaurant που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό όλες τις ώρες της ημέρας! Από το πρωί για τους λάτρεις των brunch, το μεσημέρι και το βράδυ για όσους αγαπούν την δημιουργική κουζίνα και τα προσεγμένα cocktail.

Για κρατήσεις πατήστε εδώ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X