ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι τρώμε στη νηστεία των Χριστουγέννων;

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση, αλλά και να μειώσουμε το βάρος μας.

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση, αλλά και να μειώσουμε το βάρος μας. Αυτά, όμως, πετυχαίνονται μόνο με ισορροπημένη διατροφή.

Διανύουμε περίοδο νηστειών και πολλοί από εμάς έχουν ξεκινήσει να νηστεύουν. Στη νηστεία του σαρανταημέρου αποφεύγονται τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι (από τις 12 Δεκεμβρίου και μετά), τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, ενώ η διατροφή μας αποτελείται κυρίως από όσπρια, φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά και αμυλούχες τροφές, όπως ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, δημητριακά. Η αποφυγή του κρέατος και των τροφίμων ζωικής προέλευσης για μεγάλη χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει διατροφικές ελλείψεις και γι’αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να τα αναπληρώνουμε με εναλλακτικές πηγές.

Τι τρώμε την νηστεία;
- Η κύρια τροφή όσων νηστεύουν είναι τα όσπρια. Οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβύθια και τα λοιπά όσπρια μας παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά και φυτικές πρωτεΐνες, ενώ αν συνδυαστούν με δημητριακά (ρύζι, ψωμί), μας δίνουν αρκετές πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, οι φακές με ρύζι, το σπανακόρυζο, τα φασόλια συνδυασμένο με ψωμί ολικής άλεσης, είναι αρκετά για να μας παρέχουν ικανοποιητική ποσότητα προτείνης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X