
Σαλάτα με ντοματίνια και σιτάρι
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος για να ψηθεί το σιτάρι: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ:
(για 6 μερίδες ως συνοδευτικό)
100 γρ. σιτάρι
2 κυπριακά μαρούλια (οι καρδούλες), κομμένα τα φύλλα 1 εκ.
15 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
1 ποτήρι φύλλα μαϊντανού
1 ποτήρι φύλλα κόλιανδρου
¼ φύλλα δυόσμου
30 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
Για τη σος:
60 γρ. ελαιόλαδο MONINI
120 γρ. μέλι Το ΤΖΙΒΕΡΤΙ Ανθέων
40 γρ. μουστάρδα
1 κουταλάκι curry mild
1 κουταλάκι αλάτι
Φακές με ρύζι και καρότο
Χρόνος ψησίματος: 50΄
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
ΥΛΙΚA:
Για 5 μερίδες:
380 γρ. ψιλές φακές
Μπόλικο νερό για να κοχλάσουμε τις φακές
90 γρ. ρύζι
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κύβος ζωμού λαχανικών
250 ml νερό
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
250 γρ. καθαρισμένο καρότο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
Μπουκιές με ελαιόλαδο και κρασί
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄ και 15΄ να καβουρδιστούν
ΥΛΙΚΑ:
(για 30 μπουκιές)
70 γρ. ζάχαρη
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι baking powder
30 ml ελαιόλαδο
50 γρ. φυτικό βούτυρο
1/4 κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
1/2 κουταλάκι κανέλα
40 γρ. σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της κάθε συνταγής στο athenarecipes.com