ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνταγή - Τρία υπέροχα κυπριακά πιάτα, από την Αθηνά Λοϊζίδου

Θα σας ξετρελάνουν!

Σαλάτα με λουβιά, αρκατένα παξιμάδια και σος από χαρουπόμελο

Μία κυπριακή σαλάτα με υλικά και αρώματα του τόπου μας. Μαρούλι, παξιμάδια αρκατένα και χαρουπόμελο. Μία από τις αγαπημένες σαλάτες της οικογένειάς μου, την οποία, είμαι σίγουρη πως θα απολαύσετε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

178 θερμίδες ανά μερίδα
Για 8 άτομα ως συνοδευτικό

Υλικά
450 γρ. ψημένα λουβιά (170 γρ. ξερά λουβιά ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή ψημένα 30 λεπτά στη χύτρα ταχύτητας)
300 γρ. φρέσκα φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
60 γρ. παξιμάδια αρκατένα σπασμένα σε πολύ μικρά κομματάκια

Για τη σος
40 ml ελαιόλαδο
50 γρ. χαρουπόμελο
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
30 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Ταβάς λευκαρίτικος

Αυθεντική συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά της Κύπρου, τον λευκαρίτικο ταβά.

Για 6-8 μερίδες

Υλικά
500 γρ. αρνί μπούτι κομμένο σε κυβάκια των 2 εκ.
100 γρ. ρύζι
500 γρ. (περίπου 2 ντομάτες τριμμένες)
2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλάκι πιπέρι
500 γρ. (2 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλες ντομάτεςς κομμένες σε φέτες
700 ml νερό

Μαχαλεπί με σιρόπι ανθόνερου

Παραδοσιακό επιδόρπιο, αγαπημένο όλων των Κυπρίων και εμένα προσωπικά. Συνήθως συνοδεύεται με σιρόπι τριαντάφυλλου, αλλά εδώ σας παρουσιάζω μία παραλλαγή του με σιρόπι ανθόνερου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Θα χρειαστούμε 6 μέτρια μπολάκια.

Υλικά
Για την κρέμα
660 ml νερό
65 γρ. νισεστέ
30 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι
240 ml νερό
20 ml ανθόνερο
200 γρ. ζάχαρη

 

Δείτε αναλυτικά και ακόμα συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X