Ακόμα ένα υπέροχο πιάτο εμπνευσμένο από την αγαπημένη μας ινδική κουζίνα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
220 θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ρύζι
Για 4 μερίδες
Υλικά
150 γρ. μαύρα φασόλια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν (αν έχετε χύτρα ταχύτητας, ψήστε τα για 20 λεπτά από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση)
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml νερό
200 γρ. (μισή συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
70 γρ. γάλα καρύδας light
1 ζωμός Vegetable Knorr
Για το μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια κύμινο
40 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι gram masala
1 κουταλάκι turmeric (κουρκουμά)
½ κουταλάκι hot chili powder
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
Για να σερβίρουμε
Ρύζι μπασμάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com