Τα αμυγδαλωτά είναι στη λίστα με τα αγαπημένα μου γλυκά. Η συνταγή αυτή είναι από τις Σπέτσες (όπως λέει και το όνομά τους) και συγκεκριμένα από το ζαχαροπλαστείο Πολίτης. Ο ιδιοκτήτης μού την έδωσε πολύ ευγενικά μου, εξηγώντας μου βήμα-βήμα την εκτέλεση.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Για 25 αμυγδαλωτά
Υλικά
225 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
25 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σιρόπι
125 ml νερό
30 γρ. μέλι
1/4 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
15 ml ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη (γύρω στα 120 γρ.) για πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com