ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαλάτα με κινόα, χαλούμι και σάλτσα πάπρικας

Σαλατοφαγητό από τα λίγα!

Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ και απλώνουμε το χαλούμι

 

Υλικά

200 γρ. κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς)
500 ml νερό για το βράσιμο της κινόα
100 ml χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. για το τηγάνισμα
1 κουτ. σούπας μέλι
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά)
500 γρ. χαλούμι

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10'

Χρόνος: 10' Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Βράζουμε τη κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς) σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Για φαγητό στο Όμοδος

Για φαγητό στο Όμοδος

Το όμορφο κρασοχώρι Όμοδος βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, σε υψόμετρο 800 μέτρων, στην οροσειρά του Τροόδους και είναι ...
Wiz Guide
 |  FOOD & DRINK
Frozen margarita

Frozen margarita

Το κλασικό κοκτέιλ στην πιο παγωμένη εκδοχή του
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK