ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρυζόγαλο νηστίσιμο με άρωμα καρύδας

Διαβάστε την συνταγή

Gastronomos

Ελαφρύ, νόστιμο και με τη διακριτική γεύση και άρωμα καρύδας είναι αυτό το ρυζόγαλο. Το ετοίμασαν ο πατέρας Θεόφιλος και ο μοναχός Στέφανος στη Μονή Σινά.

Υλικά
3 κονσέρβες (των 400 γρ.) κρέμα καρύδας με 22% λιπαρά (τη βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τις κονσέρβες ή τα έθνικ τρόφιμα)
400 ml νερό
100 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα Σερρών
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κάψουλες βανιλίνη (ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
20 γρ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα
καρύδα αποξηραμένη, σε νιφάδες ή τρίμμα, ελαφρά καβουρδισμένη σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει (ή μείγμα της με λίγα φιστίκια αράπικα ανάλατα, καβουρδισμένα ελαφρώς και χοντροτριμμένα)

Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον γαστρονόμο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση