ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Rib eye steak με μανιτάρια (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Το κλασικό Rib eye steak, το γνωστότερο και πιο νόστιμο από τα μέρη του βοδινού. Όπως λέει και το όνομά του, πρόκειται για το κομμάτι του ζώου κοντά στις παγίδες. Έχει έντονη και πλούσια γεύση και είναι μαλακό, λόγω του λίπους που περιέχει. Σερβίρεται καλύτερα medium rare ή medium. Προσοχή στο μαγείρεμα του. Ψήστε το σε μέτρια προς ζεστή επιφάνεια και αφήστε το να σταθεί λίγο πριν το σερβίρετε. Εδώ σας το παρουσιάζω με μανιτάρια.

Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄
Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο

550 θερμίδες ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

20 γρ. βούτυρο
600 γρ. rib eye steak (προσπαθήστε να εξασφαλίσετε ένα κομμάτι γύρω στα 4 εκ. πάχος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Τα φυλλαράκια από 4 κλωναράκια δεντρολίβανο
400 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (όπως button mushrooms και portobello) κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά λευκό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση