ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς να μεταμορφώσετε τα cupcakes σε μικρές κολοκύθες

Στη σπιτική ζαχαροπλαστική δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Gastronomos

Είναι απίστευτο πόσο εύκολα μπορούμε να επιτύχουμε φαινομενικά δύσκολα σχήματα στα γλυκά μας, χρησιμοποιώντας μόνο τη φαντασία μας και έναν συμβατικό εξοπλισμό της κουζίνας.

Στη σπιτική ζαχαροπλαστική δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Αυτές οι μικρές κολοκύθες αποτελούν ένα τέτοιο παράδειγμα: το δύσκολο σχήμα τους το πετυχαίνουμε πολύ απλά με δύο cupcakes, με το ένα απλώς… αναποδογυρισμένο πάνω στο άλλο. Το μυστικό βρίσκεται στο σχήμα της φόρμας των cupcakes. Θα επιλέξουμε φορμάκια με φαρδιές, καμπυλωτές αυλακώσεις στα τοιχώματα – είναι φορμάκια από σιλικόνη για μικρές πουτίγκες (προσοχή όμως: παρόμοια είναι και τα φορμάκια για φρουί ζελέ, αλλά αυτά δεν είναι κατάλληλα για ψήσιμο).

Ψήνουμε σε φορμάκια τα κέικ, τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν και ξεκινάμε τη διαδικασία που θα τα «μεταμορφώσει» σε μικρές κολοκύθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ...
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK
Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκόπικρο απεριτίφ που είναι αιωνόβιο πια – πιστεύεται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία ...
 |  FOOD & DRINK
Vegan Fam Flavours 2023

Vegan Fam Flavours 2023

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο vegan street food festival της Κύπρου
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK