ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάρι της βάρκας από δύο Μιχάληδες, σε δύο χωριά της Λευκωσίας

Δυο μαγαζιά χωρίς πολλά φτιασίδια, που επενδύουν στη φρεσκάδα της πρώτης ύλης και στο γρήγορο-ευγενικό σέρβις

Wiz Guide

Στον Άγιο Επιφάνιο και στα Λύμπια, σε δύο απάχικες ταβέρνες, ο Μιχάλης Κλεάνθους και ο Μιχάλης Τσαγγάρης αντίστοιχα, προσφέρουν στους πελάτες τους φρέσκο ψάρι της βάρκας… εδώ και πολλά χρόνια.

Δυο μαγαζιά χωρίς πολλά φτιασίδια, που επενδύουν στη φρεσκάδα της πρώτης ύλης και στο γρήγορο-ευγενικό σέρβις. Αυτό εξάλλου είναι που τους έχει χαρίσει την τόσο μεγάλη δημοφιλία στο πέρασμα των χρόνων. Η ταβέρνα του Μιχάλη Τσαγγάρη στα Λύμπια υπάρχει εδώ και 45 χρόνια, ενώ η ταβέρνα Άγιος Επιφάνιος, στο ομώνυμο χωριό της επ. Λευκωσίας, στον δρόμο Λευκωσίας - Παλαιχωρίου, υπάρχει από το 2000.

Σε ότι αφορά στην ταβέρνα στα Λύμπια, όπως εξάλλου γράψαμε πρόσφατα, ο κύριος Μιχάλης διαλέγει καθημερινά το πιο καλό φρέσκο ψάρι, από γνωστή ψαροταβέρνα της Λευκωσίας, και χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες το προσφέρει στη φανατική πελατεία του που καταφθάνει καθημερινά στο απάχικο στέκι του στα Λύμπια, μαζί με φρέσκια σαλάτα και ωραία ορεκτικά. Ο μεζές δεν είναι μεγάλος σε ότι αφορά στην ποικιλία, πλην όμως είναι υπεραρκετός σε ποσότητα, πολύ ποιοτικός και value for money. Η σαλάτα φρεσκότατη, οι ελιές μυρωδάτες, το κουλούρι ζεστό, και γενικά όλα τα πιάτα είναι ένα κι ένα. Εκτός από σουπιά και καλαμάρι, στο τραπέζι έρχεται επίσης χαλούμι, μανιτάρια, και φυσικά το φρέσκο ψάρι (ό,τι έχει κάθε φορά) -τη μέρα που πήγαμε απολαύσαμε μπαρμπούνι, κουτσομούρα και μαρίδα! Με τη συνοδεία παλιών λαϊκών ασμάτων, από ένα παλιό cd player, εδώ θα έχεις σίγουρα μια ωραία εμπειρία, είτε στο εσωτερικό με τη ξυλόσομπα είτε στη δροσερή αυλή δίπλα στον δρόμο.

Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ...
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK
Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκόπικρο απεριτίφ που είναι αιωνόβιο πια – πιστεύεται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία ...
 |  FOOD & DRINK
Vegan Fam Flavours 2023

Vegan Fam Flavours 2023

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο vegan street food festival της Κύπρου
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK