ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομελέτα με σαλάμι, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Αυτή η συνταγή για ομελέτα είναι τέλεια για ένα brunch Σαββατοκύριακου, ένα νόστιμο πρωινό ή για δείπνο της Δευτέρας. Η ομελέτα είναι γρήγορη, εύκολη, θρεπτική και χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

Θερμίδες ανά μερίδα: 320

Υλικά

2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 αβγά
50 γρ. σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα.

2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα αβγά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από τα αβγά το κομμένο σαλάμι και το κατσικίσιο τυρί. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα κάλυμμα κατσαρόλας που να ταιριάζει. Μαγειρεύουμε για ακόμα 3-4 λεπτά ή μέχρι οι πλευρές να αρχίσουν να ψήνονται. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η κορυφή της ομελέτας να είναι ψημένη. Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι για γεύση και σερβίρουμε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Λόγω της ημέρας σε υπαίθρια σημεία σε όλες τις επαρχίες, θα συναντήσεις και καραβάνια που φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες

Πού να πας για λουκουμάδες

Αν ψάχνεις την αγαπημένη σιροπιαστή γεύση που μας γλυκαίνει εδώ και δεκαετίες, εδώ σου έχουμε τα spots με μερικούς από τους ...
 |  FOOD & DRINK
X