ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά, το σήμα κατατεθέν του «Λελούδα»

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Αυτή η συνταγή δεν γίνεται με παστό μπακαλιάρο, αλλά με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα. Ούτε κουρκούτι έχει. Απλώς αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε.

Ταβέρνα Λελούδας

Υλικά
1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, κατεψυγμένος (ελαφρώς αλατισμένος), ξεπαγωμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια 15 εκ.
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά
1 κιλό ψωμί καλής ποιότητας, ιδανικά λευκό προζυμένιο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
60 ml ξίδι λευκό
120 ml ηλιέλαιο
350 ml ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X