ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μοσχάρι σε λευκή σάλτσα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου

Paul Bocuse

Υλικά
1 1⁄2 κιλό στηθοπλευρά μοσχαρίσια, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
6 κλωνάρια μαϊντανός
1 φύλλο δάφνης
1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ολόκληρο
3 καρφάκια γαρίφαλο
4 μέτρια καρότα, κομμένα στα 3
1 σκελίδα σκόρδου
500 ml ζωμός κοτόπουλου
1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια (μόνο το λευκό μέρος)
10 γρ. βούτυρο αγελάδος
10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. κρέμα γάλακτος, κατά προτίμηση παχύρρευστη (βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ με τη χαρακτηριστική ένδειξη)
3 κλωναράκια μυρώνια (ή μαϊντανός)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μυστικά

Το φαγητό έχει πετύχει όταν το κρέας κόβεται με το κουτάλι.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση