ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Mοσχάρι βραστό με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα μήλου

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Πιάτο αγαπητό στην Αυστρία και στη Βαυαρία, που σερβίρεται με πουρέ μήλων και έτοιμη σάλτσα χρένου (horseradish), σε μια ιδιαίτερη αντίθεση γλυκού και πικάντικου.

Υλικά
Για το βραστό
2 κομμάτια μοσχαρίσια σπάλα, 750 γρ. περίπου το καθένα
15 κεδροκούκουτσα
4 κόκκοι μπαχάρι
20 κόκκοι λευκό πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, με τη φλούδα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο
ανθός αλατιού
12 καρότα baby (ή απλά, μικρού μεγέθους, κομμένα κατά μήκος στη μέση)
4-6 μαραθόριζες, κομμένες κατά μήκος στη μέση
1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
12 λαχανάκια Βρυξελλών

Για την πικάντικη σάλτσα μήλου
700 γρ. μήλα, κατά προτίμηση Τριπόλεως
1 ξυλάκι κανέλας
1 καρφάκι γαρίφαλο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα horseradish (σάλτσα χρένου – τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
αλάτι και ζάχαρη κατά βούληση

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ξινολάχανο τουρσί, από βαζάκι, στραγγισμένο και ελαφρά ζεσταμένο
1/3 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
φύλλα μαϊντανού και σέλινου
τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγη επιπλέον σάλτσα horseradish

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ...
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK
Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκόπικρο απεριτίφ που είναι αιωνόβιο πια – πιστεύεται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία ...
 |  FOOD & DRINK
Vegan Fam Flavours 2023

Vegan Fam Flavours 2023

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο vegan street food festival της Κύπρου
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK