ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακαρονάδα ναπολιτάνα

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Ο Pellegrino Artusi, που έγραψε το 1891 το πιο γνωστό βιβλίο μαγειρικής στην Ιταλία, από το οποίο προέρχεται η συνταγή, τονίζει: τα μακαρόνια πρέπει να κολυμπούν στη σάλτσα!

Pellegrino Αrtusi

Υλικά
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, σε μέτρια καρέ
2 χοντρές, στρογγυλές φέτες από 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
40 ml ελαιόλαδο
20 γρ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
300 γρ. σπαγγέτι ή μπουκατίνι
παρμεζάνα τριμμένη, κατά βούληση

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση