ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Ιστορική πιτσαρία σταματά το delivery και το take away

Από την 1η του Μάρτη το δημοφιλές λευκωσιάτικο εστιατόριο μπαίνει σε μια νέα εποχή

Wiz Guide

Από την 1η του Μάρτη το δημοφιλές λευκωσιάτικο εστιατόριο κλείνει και μπαίνει σε μια νέα εποχή.

54 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και σίγουρα αποκλείεται να υπάρχει Λευκωσιάτης που δεν γνωρίζει την πιτσαρία η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρίβα Διγανή, στη γέφυρα του Πεδιαίου, μιας και το εν λόγω εστιατόριο έχει ταΐσει τέσσερις διαφορετικές γενιές. Το εστιατόριο πρωτολειτούργησε στο κέντρο της πόλης, στη γωνιά του κτηρίου Chantecler, από τον Αμερικάνο θείο του σημερινού ιδιοκτήτη, Μιχάλη Αβρααμίδη.

«Ονομαζόταν Andy’s Corner, αλλά με το που μετακομίσαμε στο σημερινό σημείο το εστιατόριο μετονομάστηκε σε Andy’s Pizza. Ο πατέρας μου, Μάριος Αβρααμίδης, δούλεψε το εστιατόριο για τριάντα χρόνια, από το 1970 ως τις αρχές των 00s, ενώ τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχω αναλάβει εγώ. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε», αναφέρει στο WiZ ο Μιχάλης Αβρααμίδης.

Ποια ήταν η χρυσή εποχή για το Andy’s Pizza, ρωτάμε τον Μιχάλη. «Η πιο δυνατή περίοδος ήταν σίγουρα τα 80s. Μετά, στα 90s, ήρθαν τα μεγάλα franchises από το εξωτερικό. Αρχές της δεκαετίας του 2010 πήραμε και πάλι τα πάνω μας. Σήμερα, 54 χρόνια μετά, νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε σε ένα κομμάτι που θα μας επιτρέψει να δουλεύουμε πιο ‘κανονικές’ ώρες. Συγκεκριμένα, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε κατεψυγμένες πίτσες για υπεραγορές, ενώ θα δουλεύουμε και με παραγγελίες για catering και parties».

Διαβάστε τη συνέχεια στο WiZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση