Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 420
Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.
ΥΛΙΚΑ:
110 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. sour cream
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
50 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
80 γρ. ζεστό νερό + 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές (αν σας αρέσει ένα πιο σιροπιαστό κέικ, βάλτε 200 γρ. νερό)
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το τελείωμα:
Σκόνη κακάο
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes