ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κέικ με ανθόνερο, χαλεπιανά και σιμιγδάλι

Δείτε τη συνταγή

Χρόνος ετοιμασίας, 15’
Χρόνος ψησίματος, 40’
Μερίδες, 8
Θερμίδες ανά μερίδα, 380

ΥΛΙΚΑ
165 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου,
260 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. αλεύρι

100 γρ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκάλι

Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό

Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
40 γρ. ανθόνερο

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση