ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

Μεζές περιωπής αυτά τα τρυφερά καλαμάρια με γέμιση φέτας, γραβιέρας και μυρωδικών. Απολαύστε τον!

Gastronomos

Υλικά
περίπου 1 κιλό καλαμάρια, κατά προτίμηση μεγάλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα
250 γρ. φέτα, της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένη
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά ή κεφαλοτύρι (της αρεσκείας μας), τριμμένο
2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
2 - 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή ριγάνης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
80 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς τσακισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
20 ml χυμός λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο

 

Μυστικά
Μπορούμε να ψήσουμε τα καλαμάρια στη σχάρα, στο γκριλ (βάζοντας ένα ταψάκι από κάτω για να τρέχουν τα ζουμιά τους) για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πόσο τραγανά μάς αρέσουν).

Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση