ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και ροδάκινα

Δείτε τη συνταγή

Gastronomos

Ένα εύκολο, δροσερό γλυκό ψυγείου για να κεράσουμε σε γιορτές και καλέσματα. Γίνεται με μπισκότα και με ό,τι φρούτα θέλουμε.

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Υλικά
1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
1 κούπα φρέσκο γάλα
500 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
180 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
1 βανιλίνη
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

 

Μυστικά
Γίνεται με ό,τι φρούτα θέλουμε. Ιδανικά, με ροδάκινα, κεράσια ή ανανά, φρέσκα ή κομπόστα. Μπορεί επίσης να γίνει με φρέσκες φράουλες.
Όταν λιώνουμε σοκολάτα στα μικροκύματα, ρυθμίζουμε τον φούρνο στα 600 W ή χαμηλότερα και βάζουμε τη σοκολάτα για διάστημα 30 δευτερολέπτων. Έπειτα ανοίγουμε, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί για να λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας, αλλά δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ενδιαμέσως. Αυτό το κάνουμε για να μη μας καεί.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο gastronomos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση