ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα

Γίνονται λουκούμι

Gastronomos

Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.

Ταβέρνα Κληματαριά

Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
3 φύλλα σέλερι, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150-200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαβάστε τη διαδικασία στον γαστρονόμο

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ...
Gastronomos
 |  FOOD & DRINK
Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκόπικρο απεριτίφ που είναι αιωνόβιο πια – πιστεύεται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία ...
 |  FOOD & DRINK
Vegan Fam Flavours 2023

Vegan Fam Flavours 2023

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο vegan street food festival της Κύπρου
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK