ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολες συνταγές για το μενού της Κυριακής

Τι θα φάμε σήμερα;

Σοκολατάκια με πορτοκάλι, καρύδια και κακάο

Υπέροχα σοκολατάκια με πορτοκάλι και τα αγαπημένα μου καρύδια. Κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από αυτά τα θεσπέσια σοκολατάκια!

Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄

Υλικά

Για 20 σοκολατάκια

350 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
120 γρ. κρέμα γάλακτος
Το ξύσμα φλούδας από μισό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι αλάτι
30 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
Σκόνη κακάο για επάλειψη

Εύκολη τυρόπιτα με χαλούμι, αναρή και ελιές

Η δική μου συνταγή για πολύ εύκολη τυρόπιτα με υπέροχo χαλούμι, αναρή και μαύρες ελιές. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και θα έχετε μια πολύ νόστιμη τυρόπιτα.

Χρόνος ψησίματος: 50΄
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
300 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκια αλάτι
150 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
150 γρ. φρέσκια αλατισμένη αναρή, κομμένη σε κύβους
30 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες στα 4

Μακαρονάδα Αλφρέντο με μανιτάρια

Ο Alfredo ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη. Όπως όλοι οι μεγάλοι σεφ, είχε κι αυτός τον δικό του τρόπο επίδειξης που ήταν να ανακατεύει τα μακαρόνια του με ένα χρυσό πιρούνι και κουτάλι που του είχαν χαρίσει οι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί της εποχής, Mary Pickford και Douglas Fairbanks. Η μακαρονάδα αυτή είναι εξαιρετικά απλή, αλλά βασίζεται σε πρώτης τάξεως υλικά και τρώγεται πάντα φρεσκοφτιαγμένη. Έτσι, πρώτης ποιότητας πρέπει να είναι τόσο το βούτυρο, όσο και το τυρί Παρμεζάνα, που το τρίβουμε πάντα ακριβώς την τελευταία στιγμή. Απορρίπτουμε επομένως κάθε ιδέα χρησιμοποίησης έτοιμου τριμμένου τυριού. Επίσης χρησιμοποιούμε ζυμαρικό της καλύτερης δυνατής ποιότητας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Υλικά
Για 3-4 μερίδες

250 γρ. (1/2 πακέτο) μακαρόνια σπαγγέτι
Μπόλικο νερό για να κοχλάσουμε τα μακαρόνια μας, στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό για ζυμαρικά KNORR
40 γρ. βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε κύβους
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
20 γρ. ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τα μανιτάρια
100 γρ. ανάμικτα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Φύλλα μαϊντανού για διακόσμηση

Διαβάστε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena's Recipes.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

<