ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται ο θεσμός «50 BEST Restaurants»

12 επώνυμοι κριτές δοκιμάζουν μυστικά και απροειδοποίητα δεκάδες εστιατόρια για να καταλήξουν στα 50 καλύτερα της Κύπρου

Ο κορυφαίος οδηγός διασκέδασης WiZ GUIDE με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του θεσμού «50 BEST Restaurants». Στόχος του θεσμού είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη χαρτογράφηση της ανερχόμενης γαστρονομίας στην Κύπρο. Δώδεκα επώνυμοι κριτές από την Κύπρο και την Ελλάδα, δοκιμάζουν ανώνυμα και απροειδοποίητα δεκάδες εστιατόρια στην Κύπρο και βαθμολογούν με σταθερά κριτήρια, δημιουργώντας την απόλυτη λίστα κυπριακών εστιατορίων για τον χρόνο. Τα κριτήρια είναι βασισμένα σε αντίστοιχους κορυφαίους θεσμούς του εξωτερικού, με τους οποίους το WiZ ήρθε σε επαφή και εισέπραξε τεχνογνωσία, και είναι τα εξής:

Η κρίση των κριτών τοποθετείται ηλεκτρονικά στο σύστημα του WiZ που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό και ο τελικός μέσος όρος, με βάση τις παραμέτρους που έχουν οριστεί, ανάγεται αυτόματα. Μετά το τέλος της διαδικασίας τα εστιατόρια μπορούν αν το επιθυμούν να λάβουν γνώση για την λίστα με τις επιμέρους βαθμολογίες τους.

Στόχος του θεσμού είναι η δημιουργία κινήτρων στη συνεχώς αναβαθμισμένη τοπική βιομηχανία εστίασης, τα οποία θα στηρίζονται στην επιστημοσύνη, την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια. Θέλουμε να αποφύγουμε τη μόλυνση της διαδικασίας από τακτικές δημοσίων σχέσεων αλλά και ευκαιριακές διαδικασίες με sms, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος της ποιότητας και των ίσων ευκαιριών προς όλες τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον θα υπάρχουν βραβεία:

1. Βιώσιμης Ανάπτυξης
2. Επιλογής από το κοινό

Η ανακοίνωση της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια θα γίνεται την τελευταία Κυριακή του χρόνου, μέσω σχετικού ενθέτου που θα διανέμεται με την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, χωρίς όμως την κατάταξή τους.

Η κατάταξη των εστιατορίων θα ανακοινώνεται στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Η σειρά κατάταξης των 10 TOP Restaurants είναι αποτέλεσμα μιας δεύτερης μυστικής δοκιμασίας από διαφορετικό κριτή.

Στα πλαίσια του θεσμού και των προσπαθειών αναβάθμισης της βιομηχανίας εστίασης, την ημέρα της εκδήλωσης απονομής και πριν από αυτήν, ένας βραβευμένος ΣΕΦ/ Εστιάτορας από το εξωτερικό, θα διενεργεί διάλεξη/ παρουσίαση στους βραβευθέντες με θέμα τις διεθνείς τάσεις εστίασης ή/και τους τρόπους αναβάθμισης των επιχειρήσεών τους.

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Negroni, το aperitivo που αγαπάμε

Η συνταγή για το αγαπημένο γλυκόπικρο απεριτίφ που είναι αιωνόβιο πια – πιστεύεται ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία ...
 |  FOOD & DRINK
Vegan Fam Flavours 2023

Vegan Fam Flavours 2023

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο vegan street food festival της Κύπρου
Δελτίο Τύπου
 |  FOOD & DRINK